top of page

𝙷𝚘𝚎 𝚔𝚘𝚖𝚝 𝚆𝚒𝚝𝚝𝚒𝚐 𝚊𝚊𝚗 𝚔𝚕𝚊𝚗𝚝𝚎𝚗?

Apps. Wie gebruikt ze tegenwoordig niet op een smartphone? Even kijken op je social media kanalen. Maar apps zijn in de afgelopen jaren zoveel meer geworden dan alleen maar gemakkelijk om op je telefoon naar je social profiel te kijken. We gebruiken ze om te checken hoeveel saldo je op je bankrekening hebt staan. Of om te parkeren. Of om te zien wanneer je papier container aan de weg moet staan. Apps hebben de laatste jaren ons leven vergemakkelijkt. Vereenvoudigd misschien wel. En dat zullen ze in de komende jaren nog wel even blijven doen.


Als ondernemer van de BV ik heb ik me natuurlijk wel eens afgevraagd of het hebben van een app of webapplicatie voor mij iets zou kunnen zijn om mijn bedrijf te vereenvoudigen. Maar het probleem is dat ik niet altijd goed kan bedenken hoe ik mijn dienstverlening kan vereenvoudigen met een app. Mijn kennis schiet daarin te kort. Ik zit aan tafel met Niels Bastian van Wittig. Wittig bouwt apps en webapplicaties voor ondernemers en bedrijven in diverse branches. “Wij bieden maatwerkoplossingen in apps en webapplicaties. We starten met een brainstormsessie van een dagdeel, waarin we dieper ingaan op de wensen van de klant, de vraagstukken die ze willen oplossen en de mogelijkheden die er zijn. In zo’n gesprek geeft de klant aan hoe hun proces werkt en wat ze willen en mijn partner en ik denken vaak al direct in beeldschermen. Wij bieden zo’n brainstorm sessie aan voor een betaalbaar bedrag. Die brainstormsessie werken wij uit tot een plan en een voorstel zodat de ondernemer kan beslissen hoe en wanneer hij er verder mee wil gaan” vertelt Niels. “Het kan zijn dat we de totale wensen in fases opdelen en starten met een minimaal werkbaar product. Later kunnen er dingen aangepast of toegevoegd worden.”


Niels startte samen met zijn compagnon 10 jaar geleden Wittig. Niels vertelt: “Tijdens onze studie hebben we een Help-app ontworpen. Dat was een competitie waarbij na overwinning de app door een professioneel bedrijf ontwikkeld zou worden. Wij wonnen deze competitie en hebben daarna nogal wat media aandacht gekregen. Toen kwam al snel de vraag van een ander bedrijf om een app te ontwikkelen. Met mond-tot-mond reclame hebben we in het verleden diverse klanten in diverse branches gekregen. Wat dacht je van een app voor de dartwereld om te kunnen trainen? Of een webapplicatie voor een snackbar met meerdere vestigingen die een mediascherm hebben hangen?”


Inmiddels zijn ze gegroeid tot 3 personeelsleden en maken ze gebruik van een stagiair en een aantal freelancers. “We willen verder groeien in de toekomst. Daarin willen we onze eigen identiteit ontwikkelen” vertelt Niels verder. Daarin zullen we keuzes gaan maken om de projecten en bedrijven naar ons toe te trekken. Een webapplicatie is vaak geschikter voor wat middelgrote tot grote bedrijven om intern meer samen te werken. Dat vraagt van ons veel creativiteit. Een app kan ook voor kleine bedrijven interessant zijn om bijvoorbeeld processen te vereenvoudigen of makkelijker contact met hun klanten te hebben.”


Hoe komt Wittig dan aan klanten is natuurlijk De vraag die ik aan Niels stel.

“Tja in het verleden hebben we ons kunnen ontwikkelen door de contacten en media aandacht die we bij het winnen van de competitie kregen. Daarna is het met mond-tot-mond reclame verder ontwikkeld. Maar nu we verder willen groeien, maken we gebruik van een netwerkvereniging, maar werken we natuurlijk aan onze propositie om op allerlei kanalen zoals website, social media en emailmarketing dezelfde uitstraling te hebben.”


Mond-tot-mond reclame is zo ongeveer de oudste vorm van marketing en werkt nog steeds. Maar met alle andere mogelijkheden is het niet meer zo makkelijk om iemand te enthousiasmeren over een nieuw boek, restaurant of app die ze ervaren hebben. Niels vertelt: “De indruk die je bij je huidige klanten achterlaat is daarvoor van belang. Het gaat verder dan alleen het leveren van je dienst of product, maar ook je service, het contact wat je hebt met je klant etc. Het zit ‘m vaak in dingen die niet direct in woorden uit te drukken zijn.”


Meer informatie:

Niels Bastian

Wittig

info@wittig.nl

Instagram: wittig.nl

LinkedIn: Wittig



Disclaimer:

Met deze interviews wil ik je een beeld geven hoe anderen het gedaan hebben om jou te inspireren! Haal jouw tips eruit en groei verder met je bedrijf. Heb je extra hulp nodig of gewoon informatie, neem contact met mij op. Je mag de persoon in dit interview natuurlijk gewoon benaderen voor het product of de dienst die ze verkopen. Het is niet de bedoeling dat je de hoofdpersoon in het verhaal benaderd voor extra informatie over de inhoud van dit interview.



11 weergaven0 opmerkingen
bottom of page