top of page

𝚆𝚊𝚝 𝚑𝚎𝚋 𝚓𝚒𝚓 𝚗𝚘𝚍𝚒𝚐 𝚘𝚖 𝚎𝚎𝚗 𝚔𝚎𝚞𝚣𝚎 𝚝𝚎 𝚖𝚊𝚔𝚎𝚗?

Deze vraag: “Wat heb jij nodig om een keuze te maken?” werd mij deze week gesteld. Ik kreeg de vraag in relatie tot mijn keuze voor een netwerk. Op dit moment ben ik “netwerk-loos” en was ik verbonden aan een ontbijtnetwerk. Nu dat niet meer bestaat, word ik door veel netwerkers gevraagd eens bij hun netwerk aan te sluiten met de bedoeling om me bij hen aan te sluiten. Ik voel me overigens bijzonder vereerd dat ik door “jan en alleman” gevraagd wordt.


Maar de vraag “wat heb jij nodig om een keuze te maken?” is een goede vraag. Daaraan vast zit de vraag “Waar wil ik volgend jaar en de jaren erna naar toe groeien en wat )of wie) heb ik daar voor nodig?” Tenslotte is netwerken leuk, maar het moet je wel iets opleveren. Netwerken mag geen tijdverdrijf zijn, zonder enige uitkomst. Wat dat betreft kun je veel meer halen uit je netwerk als het gaat om klanten en omzet.


Wat heb jij nodig?

Als jij ondernemer bent en je wil zichtbaar zijn voor je potentiële klanten, zet je tools in om daarvoor te zorgen. Dat kan een website zijn, visitekaartjes, maar ook social media en emailmarketing. Ik kom veel ondernemers tegen die dat wel willen doen, maar niet goed weten hoe ze dat willen inzetten. En heeft de ondernemer er wel tijd voor. Ook daarvoor geldt de vraag: “Wat heb je nodig om die keuze te maken?”


Wat verwacht je van je totaliteit van marketing inspanningen?

Meer zichtbaarheid?

Meer klanten?

Meer omzet?

Nieuwe doelgroep vinden?

Je expertise laten zien?

Nieuwe dienst lanceren?

Online dienstverlening toevoegen aan je bestaande pakket van diensten?


Zo kan ik nog wel even door gaan. Het is belangrijk dat je voor jezelf helder hebt wat JIJ wil bereiken. Want tijd steken in social media en emailmarketing kan soms oplopen tot een halve en misschien wel een hele dag. Die tijd heb je als ondernemer niet of je wil die tijd besteden aan je klanten en je omzet.


Deze vragen stel ik altijd als een ondernemer naar mij toe komt als ze overwegen hun social media uit te besteden. Ik kan namelijk niks met een blanco canvas als het gaat om het social media oerwoud. Ik wil een richting weten waar je naar toe gaat. Alleen dan kan ik het juiste kompas voor jou zijn in het hele oerwoud.


Wil jij meer weten? Neem eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.



8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page