top of page

𝙱𝚎𝚗𝚌𝚑𝚖𝚊𝚛𝚔 𝚎-𝚖𝚊𝚒𝚕𝚖𝚊𝚛𝚔𝚎𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟸𝟶𝟸𝟺

Elk jaar doet Spotler onderzoek onder bedrijven die e-mailmarketing gebruiken. Dit gaat natuurlijk over de nieuwsbrieven die verstuurd worden, maar ook de geautomatiseerde mails in campagnes of funnels. De gemiddelden die daaruit komen geven jou informatie over hoe jouw e-mailmarketing presteert.

Zit je er boven? Helemaal top. Zit je er onder? Niet direct reden om in paniek te raken.

 

De gemiddelden in het onderzoek ga ik straks verder op in. Wat ik het belangrijkste vind voor zzp-ers en kleinere ondernemers: staar je er niet blind op. Kijk naar wat de gemiddelden in z’n algemeenheid doen en vergelijk dat met jezelf. Vooral met de vraag: waar kun je nog verbeteren? Als je onder de gemiddelden zit, betekent niet dat je er direct mee moet stoppen.


Maatwerk

Wat mij betreft is e-mailmarketing maatwerk. Het hangt van jouw branche af hoe jij scoort. Geen enkele branche is hetzelfde en reageert hetzelfde. Ken jij jouw potentiele doelgroep zo goed dat je weet hoe ze reageren? Weet je dat niet, dan mag je altijd contact met me opnemen. ;-)


Resultaten

De resultaten uit de benchmark leveren diverse inzichten op.


·      De Click to Open Rate in 2023 is hoger dan die in 2022. De Click Through Rate is gemiddeld lager dan in 2022. De mails worden dus wel geopend maar minder mensen klikken door.

·      Wanneer is de beste tijd om jouw mail te versturen? Tja, als daar een eenduidig antwoord op kwam, dan deed iedereen en werkt het niet meer. ;-) Maar wat we wel kunnen meten is wanneer de meeste campagnes verstuurd werden. Ook hier zie je per branche weer verschillen.

·      Nog een keer de beste tijd maar dan per maand. Ook daar zitten natuurlijk verschillen. Als je bedrijven mailt die het in de zomer enorm druk hebben (hotels en horeca) dan wordt de mail waarschijnlijk niet geopend en “scoor” je slechter. Veel branches kennen een hoog en laag seizoen, waar jij je e-mailmarketing activiteiten op moet aanpassen.

·      De gemiddelde acceptatieratio is zeer hoog.

*Al deze grafieken komen uit de Benchmark E-mailmarketing 2024 van Spotler.

 


Zeggen deze cijfers je helemaal niets, maar wil je wel aan e-mailmarketing beginnen voor jouw bedrijf? Of doe je het al jaren en wil je dat iemand met je meekijkt naar jouw cijfers en zien waar verbetering nodig zijn? Ik help je graag wegwijs te worden in de jungle van e-mailmarketing. Neem contact met mij op voor een afspraak.

 

 

 


3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page