top of page

𝙰𝚕𝚜 𝚓𝚎 𝚗𝚘𝚐 𝚗𝚘𝚘𝚒𝚝 𝚊𝚊𝚗 𝚎𝚖𝚊𝚒𝚕𝚖𝚊𝚛𝚔𝚎𝚝𝚒𝚗𝚐 𝚑𝚎𝚋𝚝 𝚐𝚎𝚍𝚊𝚊𝚗, 𝚑𝚘𝚎 𝚜𝚝𝚊𝚛𝚝 𝚓𝚎 𝚍𝚊𝚗?

Emailmarketing.

Je hebt er vast wel eens van gehoord.

Je vraagt je af of je dat óók nog moet toevoegen aan jouw marketingmix.

Die toch al meer tijd in beslag neemt dan je zou willen.

Want ja, marketing (lees: zichtbaarheid) is belangrijk, want je wil klanten en omzet.

Maar met het bezig zijn met je marketing, komt er bij jou geen omzet binnen.


Je vraagt je dus af of je eraan wil beginnen. De vraag die erna komt is: wáár begin ik dan?

In deze blog geef ik je 7 simpele stappen zodat jij er ook mee kunt starten.

Stap 0 is de vraag aan jezelf WAAROM je ermee wil starten. Het toevoegen van een extra onderdeel aan je marketingmix is prima, maar wat is je doel ermee? Vraag jezelf dat eerst af, voor je jezelf met meer werk opzadelt.


Stap 1: Kies je systeem

Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt in het systeem en ga dan op zoek met je voorwaarden. Je voorwaarden kunnen zijn:

· Is het een Nederlands systeem (wel handig i.v.m. met AVG)

· Kan ik het eenvoudig zelf doen?

· Is er een bereikbare helpdesk?

· Kan ik het met beperkte training doen?

· Kan het systeem codes genereren die op mijn landingspagina geïntegreerd kunnen worden?

· Krijg je sjablonen in jouw huisstijl?

Ik kan je een fijn systeem aanraden die alle boxjes aftikt, nl Zeeland-Mail.nl.


Stap 2: Verifieer je domein

Je hebt het systeem gekozen en nu moet je er voor zorgen dat de mails die je van daaruit verstuurd, niet in de spambox terecht komen van je potentiële klanten. Daarom moet je je domein verifiëren. De meeste systemen geven daar uitleg over hoe je dat het beste kunt doen. Daar hoef je meestal geen afgestudeerde IT-er voor te zijn om dat voor elkaar te krijgen.


Stap 3: Importeer je adressenbestand

Heb je een adressenbestand? Importeer het in het gekozen systeem. Ook al heb je maar een handjevol adressen. Je kunt al starten met 1 mailadres. Je hoeft er echt geen honderden te hebben om te kunnen starten. Start gewoon en bouw het op.


Stap 4: Maak je weggever

Heb je al een weggever? Top. Zo niet, maak er dan één. Dat hoeft geen ingewikkeld en dik E-book te zijn. Een simpele checklist die je kunt gebruiken om je vakantie voor te bereiden kan al voldoende zijn. Het hoeft ook niet super fancy er uit te zien. Het kan ook een emailserie zijn met tips of video’s om meer energie te krijgen. Het gaat om de inhoud en de look-and-feel kun je later altijd nog aanpassen. Gooi hierbij je perfectionisme overboord!


Stap 5: Maak je landingspagina

Als je je weggever hebt, kun je je landingspagina maken, waar jouw potentiële klanten jouw weggever kunnen aanvragen. In ruil voor het achterlaten van hun mailadres ontvangen zij jouw tips of weggever. Zorg dat je landingspagina alleen maar gefocust is op het aanvragen van je weggever. Niet te veel afleiding van die focus op de pagina plaatsen.


Stap 6: Aandacht geven aan je weggever

Mensen gaan niet zomaar je weggever downloaden. Zorg ervoor dat je alle kanalen die je gebruikt daar ook voor inzet: facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, je blog, website, YouTube etc. Zet het desnoods in de emailhandtekening van je mails!


Stap 7: Bouw vertrouwen op

Als je de mailadressen hebt van jouw potentiële klanten, wil dat nog niet zeggen dat ze ook klant bij je worden. Bouw een vertrouwensband op met je potentiële klanten door bijv. een nieuwsbrief te sturen waarin je laat zien wat je voor jouw klant en hun pijn kunt betekenen. Bekijk het vanuit de visie van je lezers en niet vanuit je eigen expertise.


Al deze stappen geven je een extra push aan je zichtbaarheid en je expertstatus in de markt. Disclaimer: social media, emailmarketing en alle andere stappen zijn geen highway to succes. Het is een marathon die je door een oerwoud leidt naar jouw klanten. Jij bepaalt jouw weg naar succes.


Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen over emailmarketing? Stel ze bijvoorbeeld tijdens de Contacta in Goes op 8, 9 en 10 november. Of maak online een afspraak voor mijn gratis spreekuur.


Noot: op TikTok geef ik je nog veel meer tips hierover. Je vind mijn account onder @msindependentva2022.




13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page