top of page

𝟿𝟻% 𝚟𝚊𝚗 𝚓𝚎 𝚔𝚕𝚊𝚗𝚝𝚎𝚗𝚋𝚎𝚜𝚝𝚊𝚗𝚍 𝚔𝚘𝚖𝚝 𝚝𝚎𝚛𝚞𝚐 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚎𝚎𝚗 𝚑𝚎𝚛𝚑𝚊𝚕𝚒𝚗𝚐𝚜𝚊𝚊𝚗𝚔𝚘𝚘𝚙. 𝙷𝚘𝚎 𝚔𝚛𝚒𝚓𝚐𝚝 𝙽𝚒𝚌𝚘𝚕𝚕𝚎 𝚍𝚊𝚝 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚎𝚕𝚔𝚊𝚊𝚛?

Ruim 25 jaar in het vak en 95% van je klantenbestand komt terug. Dat is in het kort het succesverhaal van Nicolle Wieme, schoonheidsspecialiste van Natural Beauty in Sluis. Bij het horen ervan viel mijn mond open van verbazing. Daar wil ik als marketeer natuurlijk meer over weten! Ik ging dan ook graag met haar het gesprek aan.


Nicolle is opgeleid voor het werken in de zorg en werkte vroeger in het bejaardentehuis en verzorgingstehuis en als doktersassistente in het ziekenhuis, overigens met veel plezier. Echter door bekkeninstabiliteit heeft ze een tijdje in een rolstoel gezeten. Een moment waarop veel mensen zich af vragen “hoe nu verder?” Zo ook Nicolle. Zij vertelt: “Ik vroeg me toen af wanneer en of ik weer uit de rolstoel zou komen. Ik wilde gewoon voor mijn eigen inkomen zorgen en ik ben gaan nadenken wat ik wel zou kunnen doen als ik aan een rolstoel gekluisterd zou blijven. Voorwaarde voor mij was dat ik mensen zou kunnen helpen. Toen kwam ik bij het vak van schoonheidsspecialiste uit. Ik liet mij erover informeren en besloot mij om te laten scholen. Wat de toekomst dan ook zou brengen, ik had een manier gevonden, om onafhankelijk van de situatie toch in mijn inkomen te voorzien”. Gelukkig heeft Nicolle die situatie achter zich kunnen laten.



Ambitieus als Nicolle was, heeft ze in de loop der jaren altijd laten bijscholen. Ze heeft na haar opleiding tot schoonheidsspecialiste ook een opleiding tot visagiste gedaan maar ook dermatologie en huidtherapie. Daarin ging ze zelfs zo ver, dat ze ook meedeed aan de Nederlandse kampioenschappen visagie. Dat betekent dat je gaat wedijveren met andere visagisten en moet je dus uitblinken. In 2000 werd ze kampioen van Nederland.

“Ik heb toen echt genoten van die tijd. Ik heb heel veel mooie mensen leren kennen en mij ondertussen bekwaamd in de visagie. Tenslotte doe je mee aan een competitie om te winnen”, aldus Nicolle.


Toen Nicolle ruim 25 jaar geleden startte als schoonheidsspecialiste heeft ze veel geïnvesteerd in advertenties en bekendmaken van haar bedrijf. “het hielp natuurlijk ook dat ik kon laten zien dat ik meedeed aan visagie competities, om mijn naam te vestigen” vertelt ze verder.


“Toen was er nog geen internet, websites en social media. Uiteraard heb ik dat nu ook. Je moet tenslotte met de tijd mee. Maar wat destijds geholpen heeft, is dat ik een intake met mijn nieuwe klanten doe. Ik neem de tijd om het gesprek met hen aan te gaan om hun problemen te bespreken. Welke klachten zij hebben, en of nog andere dingen zijn. Vanuit mijn kennis en ervaring uit de zorg weet ik dat sommige dingen verband met elkaar houden. Als ze ondertussen ook nog bij een huidarts lopen, mag mijn behandeling daar geen afbreuk aan doen. Zelfs nu neem ik nog steeds contact op met specialisten om te overleggen hoe ik mijn klant het beste kan helpen. Ik kijk verder dan alleen mijn behandeling. Ik wil dat mijn klant een oplossing krijgt voor zijn of haar probleem. “


Hoe komt het dat al ruim 25 jaar zo’n 95% van jouw klanten regelmatig terug komt? Dat is de hamvraag die ik natuurlijk stel.

“Uiteraard hangt het samen met het feit dat ik eerst een intake doe, waarin ik geïnteresseerd inga op de klanten van mijn nieuwe klanten. Daarnaast vraag ik heel veel en schrijf nog meer op over mijn klanten. Als een klant terug komt, vraag ik altijd nog even hoe het is met haar man of kinderen. Daar hebben we het dan over gehad, want ook een schoonheidsspecialiste krijg veel informatie toevertrouwd. Daarmee kun je echt contact maken met je klanten. Mijn betrokkenheid en positiviteit dragen daar ook aan bij.

Het is de combinatie ervan, het is nooit een ding apart waarmee je het onderscheid maakt. Als je je vak met liefde en betrokkenheid kunt doen met als doel je klant echt te helpen, dan heb je al zoveel betrokkenheid gecreëerd bij je klanten, dat ze veelal blijven terug komen.”


Gedurende de pandemie van de afgelopen jaren, moest Nicolle met regelmaat haar zaak sluiten. Uiteindelijk heeft ze voor de medische behandelingen toch toestemming gekregen van de gemeente. Maar Nicolle is niet iemand die dan gaat afwachten.

“Ik heb me gewoon weer aangemeld om te helpen in de zorg. Er waren mensen te kort en ik had mijn vakkennis. Ook dat vond ik weer bijzonder om te doen, maar ik ben blij dat ik nu mijn klanten weer mag voorzien van hun (schoonheids)behandelingen. Dat doe ik het allerliefste.”


Kroon op het werk van Nicolle is dat zij een finalist is in de Beauty Awards 2022 die door de industrie georganiseerd is. Op 14 februari 2022 werd zij genomineerd en op 24 april jl. kreeg zij te horen dat zij bij de beste 3 van Nederland hoort. Alleen al de finaleplaats levert haar in haar bedrijf extra reclame en bekendheid op. Het geeft de ambitie van Nicolle weer om voor haar klanten het optimale resultaat te behalen waardoor klanten tevreden naar huis gaan. Daarvoor doe je het.



Gegevens:

Nicolle Wieme

Natural Beauty Sluis

info@natural-beauty.nl

Facebook: Natural Beauty

Instagram: anti_aging_naturalbeauty

LinkedIn: Schoonheidsinstituut Natural Beauty en Nicolle Wieme



Disclaimer:

Met deze interviews wil ik je een beeld geven hoe anderen het gedaan hebben om jou te inspireren! Haal jouw tips eruit en groei verder met je bedrijf. Heb je extra hulp nodig of gewoon informatie, neem contact met mij op. Je mag de persoon in dit interview gewoon benaderen voor het product of de dienst die ze verkopen. Het is niet de bedoeling dat je de hoofdpersoon in het verhaal benaderd voor extra informatie over de inhoud van dit interview.




11 weergaven0 opmerkingen
bottom of page