top of page

𝙷𝚎𝚕𝚙 𝚒𝚔 𝚋𝚎𝚗 𝚐𝚎𝚑𝚊𝚌𝚔𝚝!

Een collega ondernemer uitte een noodkreet op haar social media kanalen. Ze was gehackt en kon niet meer bij haar bedrijfspagina. Sterker nog: haar privéprofiel was helemaal verdwenen. Daardoor kon ze ook niet meer bij haar bedrijfspagina. De berichten die gepland waren, worden nog wel gepost, maar ze kon niet meer opnieuw plannen of wijzigen. Jarenlang zorgvuldig je pagina opgebouwd met leuke content en dan in één keer: niets meer. Er niet meer bij kunnen en met veel hulp tot de conclusie komen dat je weer gewoon van voren af aan kan beginnen.


Je kunt je volgers op facebook wel offline bewaren (downloaden dus). Hoe je dat doet, lees je in deze blog. Met een hacker merk je dus dat je ontzettend kwetsbaar bent en alle inspanningen die je doet, zomaar voor niets kunnen zijn. Dat is natuurlijk ontzettend zuur.


Dit is precies de reden waarom ik de combinatie van social media en emailmarketing zou waardevol vindt. Door je volgers op social media naar je e-mails (nieuwsbrieven en campagnes) te leiden, geven ze hun mailadressen. Die mailadressen in je emailmarketing systeem kun je met regelmaat downloaden en veilig bewaren. Mocht je systeem dan gehackt worden, dan heb je je opgebouwde bestand nog.


Zorg dus dat je de combinatie maakt van je social media en je emailmarketing. Dan zijn al je inspanningen niet voor niks. Dat je social media profiel gehackt kan worden is een risico. Je kunt met regelmaat je wachtwoord wijzigen, maar toch kan het je overkomen. Zorg dus dat je zekerheid opbouwt en je bedrijf gewoon door kan gaan met zichtbaar zijn voor je (potentiële) klanten.



5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page