top of page

Breng kleur in je leven!

Hoe komt Kies puur van binnenuit aan klanten?


Je bent zo ongeveer 32 jaar in loondienst geweest en staat op een punt dat je niet weet wat je nu gaat doen. Het overkwam Lianne de Visser-Hamelink een tijdje geleden. In haar zoektocht heeft ze met allerlei mensen in uit diverse branches gesprekken gevoerd om te zien waar haar passie lag.

Haar passie lag bij ondernemen, mensen inspireren en motiveren om zelf bewust te kiezen voor werkplezier. Toen kwam ze een workshop tegen over kleuren: en daar vond ze haar kracht en uitdaging die ze ging inzetten in haar onderneming.


Dat is nu bijna een jaar geleden en Lianne werkt hard aan de opbouw en zichtbaarheid van haar bedrijf “Kies Puur van binnenuit”.

Hoe kom je nu als startende ondernemer aan klanten? Die vraag stelde ik haar onder andere.

“Kleur laat je innerlijk zien, het is energie” vertelt ze. “Het gaat om het totaalplaatje van werk en privé, de balans ertussen. Het laat je zien wat je kwaliteiten en eigenschappen zijn, en laat je drijfveren naar boven komen. Door kennis te maken met je kwaliteiten, overtuigingen, positieve kanten, etc. ga je ze steeds meer uitdragen en uitstralen. Dan kom je meer in balans en zit je lekkerder in je vel. Zowel privé als zakelijk.”


De doelgroep in het bedrijf van Lianne is op dit moment vrouwen en mannen die geen werkplezier hebben en onrust en twijfel ervaren in hun werk. Lianne onderzoekt met deze mensen wat de oorzaak is en brengt met de kleuren het innerlijk naar buiten. Soms vraagt iemand zelf om ondersteuning hierin. Dat kan een werknemer zijn maar ook een ondernemer. Met de kleuren ontstaat zelfreflectie en persoonlijk leiderschap wat hen een duidelijk handvat geeft om op basis daarvan keuzes te maken op alle vlakken van hun leven.


Maar er zijn ook werkgevers die graag hun werknemers hierbij helpen. Soms vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget, maar soms ook vanuit een behoefte om alle medewerkers te helpen in hun kracht te zetten. Vaak worden er dan workshops voor het hele bedrijf ingepland.

“Het is voor veel werknemers vaak een drempel om bij hun werkgever te beginnen hierover.


Ze vullen te veel in voor hun werkgever en het is mogelijk dat de organisatie maar een beperkte openheid of vertrouwen geeft, waardoor de drempel vaak hoger is”, vertelt Lianne. “Dat is jammer maar iemand kan ook een persoonlijke workshop bij mij volgen.”


De voor mij brandende vraag is: hoe komt Lianne, als startende ondernemer, nu aan

klanten?

“Ik ben nog geen jaar bezig en ik ben nog bezig om alles op te bouwen. Ik sta bijvoorbeeld binnenkort op de Vitaliteitsbeurs, georganiseerd door Fit2Work. Dat is via via gegaan. Doordat ik in mijn zoektocht ook tegen een locatie aanliep in het Clavis gebouw, kreeg ik ook contacten met andere mensen en bedrijven. Ook mocht ik voor Clavis een aantal workshops verzorgen.

Daar zijn alweer wat andere gesprekken uit voortgekomen en krijg ik steeds nieuwe

contacten. Ook stond ik laatst op een gezondheidsbeleefbeurs. Daarnaast probeer ik

zichtbaar te zijn op Facebook en LinkedIn. Nu lukt me dat soms wel en soms niet, dus dat zoiets consequenter kunnen. Natuurlijk probeer ik ook zoveel mogelijk visitekaartjes en flyers op veel plekken neer te leggen. Daarnaast ben ik een enorme netwerker. Ik probeer daarin zoveel mogelijk te verbinden. Ondertussen heb ik ook een gratis E-book “ Ontdek de taal van kleur”, maar dat proces moet nog geautomatiseerd worden. Of ik ook inspiratiemails ga versturen, weet ik nog niet. Als ik dat doe, wil ik dat op mijn manier doen en dat is door

inspiratie te geven. Anders doe ik het niet. Mijn bedrijf is nog groeiende, dus ik heb nog heel wat te ontdekken”, aldus een energieke Lianne.


Zelf zou ik graag ook nog eens de juiste kleuren in mijn bedrijf ontdekken. Bedrijven die sociaal betrokken zijn bij hun medewerkers en graag iets voor hen willen doen: jullie weten wat jullie mogelijkheden zijn om medewerkers in hun kracht te zetten!Website: www.kiespuurvanbinnenuit.nl

LinkedIn: Lianne de Visser-Hamelink


Disclaimer:

Met deze interviews wil ik je een beeld geven hoe anderen het gedaan hebben om jou te inspireren! Haal jouw tips eruit en groei verder met je bedrijf. Heb je extra hulp nodig of gewoon informatie, neem contact met mij op. Je mag de persoon in dit interview gewoon benaderen voor het product of de dienst die ze verkopen. Het is niet de bedoeling dat je de hoofdpersoon in het verhaal benaderd voor extra informatie over de inhoud van dit interview.16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page