top of page

De mogelijkheden van telefonische verkoop

in combinatie met mailings, funnels en nieuwsbrieven

Ik werd deze week gebeld door een 06-nummer. Ik neem de telefoon op en een stem aan de andere kant van de lijn meldt zich als iemand van vergelijker.nl (dat was niet de naam, daar gaat het niet om). Hij vertelt dat hij iets leuks voor mij heeft omdat ik woon aan adres X te Y. Ik onderbreek de spreker en geef aan dat ik daar al ruim 2 jaar niet meer woon. “Oh”, de spreker is even uit het veld geslagen, maar gaat moedig door: “nou dat is niet erg, want waar u ook woont ik heb een mooi aanbod voor u”. Hij “is on a role” en wil vrolijk zijn verhaal verder doen.

Ik onderbreek de spreker nogmaals en vraag hoe hij aan mijn telefoonnummer komt. Hij antwoord dat ik in het verleden mijn gegevens achter gelaten heb bij zijn site. Ik geef aan dat dat me stug lijkt omdat ik voor de eerste keer van zijn site hoor. Ik wijs hem er meteen op dat er sinds 1 juli jl. het belmewelregister.nl in werking is getreden en dat ik me daar niet aangemeld heb. De spreker probeert zich kranig te weren door aan te geven dat ik waarschijnlijk dan bij een van hun partners mijn gegevens achter gelaten heb. Nu ben ik heel kriegelig geworden. Ik val de spreker weer in de rede (nee, niet netjes) en vertel hem dat dit gewoon niet kan, dat ik geen interesse heb en hij mij niet moet terug bellen. Tevens wens ik hem goedenavond en beëindig het gesprek.


Gevolg: ik zal nooit naar zijn site gaan, want ik heb een negatieve ervaring met zijn merk opgebouwd. “Dat was die meneer van die telefonische verkoop die….” Je kent het wel.


Een avond later wordt er weer gebeld. Ik zie aan het nummer dat het uit de buurt van Hilversum vandaan moet komen. Een nette dame geeft haar naam en verteld dat ze belt namens de Evangelische Omroep. De toon is fijn en hartelijk. Ik wens haar ook goedenavond. De mevrouw verteld dat ik onlangs een mail heb gehad om het blad EVA te downloaden. Ik geef aan dat ik me dat kan herinneren. Ze stopt heel even en vertelt me dat ze gezien had dat ik het niet gedownload had. Op dat moment ben ik mijn E-book aan het editen “ Hoe maak ik een converterende nieuwsbrief”. Ik begin te lachen en vertel haar waar ik mee bezig ben. Ik geef haar ruiterlijk toe dat ik als marketeer nu toch ook wel moet bekennen dat ik niet al mijn mails lees. Oeps, gesnapt! ;-)

De dame lacht met me mee en geeft me aan dat ze misschien wel een leuke aanbieding voor me heeft: 7 x een superdik EVA nummer voor 25 euro. Ik zeg gelijk volmondig ja.

Ze geeft heel duidelijk aan wat we gaan doen (gegevens opnemen), dat ze het gesprek gaat opnemen en neemt het uiteindelijk nog één keer met me door.


Niet pusherig, gewoon leuk, prettig en aangenaam.

Telefonische verkoop hoeft niet passé te zijn, zolang je het maar ook een fijne manier doet. Heel handig voor de EO was dat ze konden zien dat ik mijn downloadable EVA nog niet gedownload had. Informatie uit een nieuwsbrief die omgebouwd kan worden tot een verkoop!

Twee verschillende situaties, met een positieve uitkomst.

Moraal van dit verhaal: Kijk wie je mail wel geopend heeft en wie niet. Kijk wie er wel op een link geklikt heeft en wie niet. En ook al is het geen vaste klant van je, je kunt wel contact met ze opnemen om telefonisch (meer persoonlijk) met hen een gesprek aan te gaan of een aanbieding te doen.

Doe hier je voordeel mee en pas het toe op jouw bedrijf.


PS: ik ben geen EO lid of aanhanger. Ik ben een paar jaar geleden naar The Passion geweest omdat ik dat op tv altijd heel erg bijzonder vond. In het echt is het nog veel geweldiger. Daarom zit ik in het EO bestand. Ik ben christelijk opgevoed, maar praktiseer niet zo heel actief meer.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page