top of page

Hoe komt Francoise Freriks, coach, aan klanten?

Hoe kom je aan klanten? Een vraag die mij als marketeer mateloos interesseert. Wat beweegt en motiveert een klant om bij jou een dienst of product te kopen? Hoe ik het vroeger op school geleerd hebt, met Philip Kotler als “bijbel”, is allang achterhaald. Marketing is een breed speelveld geworden, waar je als ondernemer kunt kiezen uit zoveel mogelijkheden. Elke doelgroep is anders en dus zul je andere methoden moeten gebruiken.

Ik stelde deze vraag aan Francoise Freriks, van Fransies Creatief in Ontwikkeling.


Francoise heeft op een hele jonge leeftijd een herseninfarct gehad, ze was nog maar een kind. Het gevolg daarvan is dat een arm en hand amper gebruikt kan worden. Als jonge meid heeft ze met revalidatie maar ook met eigen inzicht en ervaring moeten leren hoe ze zelfstandig in de maatschappij kan staan. Ze heeft wat mij betreft bewezen dat ze dat kan als ik naar haar bedrijf kijk.


Ervaringsdeskundige

Met haar eigen ervaring wil ze andere mensen helpen. Helpen hun eigen drempels te overwinnen. Die vaak op emotioneel en fysiek vlak liggen, maar ook op financieel vlak.

Francoise vertelt: “Binnen het MKB is het ziekteverzuim hoog en bedrijven hebben dus veel last van uitval. In de meeste gevallen val je uit met fysieke of mentale klachten. Maar vaak is dat de uiting van een dieperliggend mentaal of misschien wel financieel probleem. De stress die je ervaart als je de huur of hypotheek niet kunt betalen, zorgt voor allerlei klachten die zich uiteindelijk een weg naar de oppervlakte vreten en dat zorgt voor uitval.”


Francoise wil met haar coaching en trainingen naar de oorzaak van het uitvallen en die dan samen aanpakken. Daardoor zal de medewerker in veel gevallen minder snel terugvallen in het oude patroon. “Als je altijd blijft doen, wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je ook wat je altijd hebt gekregen” is een uitspraak die hier heel goed bij past. “Juist door anders naar dingen te gaan kijken, andere gewoontes aan te leren, kun je stap voor stap veranderen en pak je de oorzaak aan. Heb je dat opgeruimd dan kun je sterker deelnemen aan het arbeidsproces” aldus Francoise.Hoe kom ik aan klanten?

Hoe komt Francoise aan klanten? is mijn vraag aan haar.

“Mijn doelgroep loopt niet te koop met zijn of haar problemen, ze schamen zich er vaak voor. Ook erover praten is iets heel moeilijks. Daardoor blijven ze vaak in hun eigen cirkel rondlopen, waardoor de oplossing die ik kan bieden, niet makkelijk gevonden wordt. Uiteraard heb ik een website en vul ik mijn social media, maar dat is meestal niet de manier waarop klanten naar mij komen. Ik werk daarnaast met een aantal reïntegratiebedrijven. Daar moet vanuit een ziekteverzuimsituatie naar de persoon gekeken worden en bepaald worden welk traject voor deze persoon noodzakelijk is om terug keer naar het werk mogelijk te maken. Dat is ook vaak een situatie waar mijn klant heel graag uit wil komen, waardoor ze gemotiveerd zijn om aan zichzelf te werken.

Dat is namelijk wel noodzakelijk: mijn klant moet wel willen. Ze gaan het proces aan met mij, maar de persoon in kwestie zal zelf ook stappen moeten maken” vertelt Francoise.


“Voor mensen die zelf de stap willen zetten naar verandering, bied ik op mijn website een gratis E-book aan met 6 tips voor meer vertrouwen en balans beschikbaar. Dat is natuurlijk een fijne manier om met mij en mijn werkwijze kennis te maken.“


Allerlei andere middelen zoals advertenties, flyers, beurzen of een van de andere communicatie middelen die er zijn, gebruikt ze nu (nog) niet. Francoise is in 2019 pas begonnen met haar eigen bedrijf en zit dus nog in de eerste fase van haar onderneming.

Francoise: “Belangrijkste wat ik wil met mijn onderneming is er zelf zoveel mogelijk energie van krijgen. Energie is in mijn situatie een blijvende zoektocht naar balans. Niet makkelijk, maar wel mogelijk. Ik hoef niet zoveel mogelijk mensen te helpen, ik wil mensen echt verder helpen. Of dat nu lang of kort duurt. Daar krijg ik energie van.”


“Daarnaast wil ik zoveel mogelijk mensen met mijn verhaal inspireren. Niet omdat ik nou zo bijzonder ben, maar ik hoop dat andere mensen er kracht uithalen. Ik ben er alleen voor mezelf nog niet uit op welke manier ik dat ga doen.”


32 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page