top of page

'Ik wilde mijn social media uitbesteden, maar toen moest ik nog alles zelf doen!’

Ik ben in gesprek met een ondernemer over het wel of niet inzetten van social media voor zijn bedrijf, de beschikbare tijd van de ondernemer zelf, en het wel of niet uitbesteden van je social media aan een Virtual Assistant.


Deze ondernemer in kwestie realiseerde zich de noodzaak ervan, maar wasin gesprek gegaan met een andere VA over het uitbesteden ervan. In het gesprek liep hij er tegen aan dat hij dan nog alles zelf moest aanleveren. En daarom wilde deze ondernemer nog niet overstag gaan.


Ik begrijp het standpunt van deze ondernemer volledig. Je hebt al geen tijd en te weinig voor social media, maar wil het wel gebruiken in zijn  communicatie mix. Ik snap ook wel het standpunt van de VA die de social media wilde overnemen. Tenslotte is jouw bedrijf jouw bedrijf. En eigenlijk kun jij ook het beste jouw communicatie via social media doen. Omdat het dan ook aansluit bij wat je wil uitdragen.


Moet je je social media dan maar niet uitbesteden?

Nee. Dat kan prima.

Mijn methode is als volgt. Als een ondernemer zijn social media beheer bij mij neer wil leggen, vraag ik eerst één tot twee uur de tijd van die ondernemer om hem/haar het hemd van het lijf te vragen. Wie is die ondernemer, waar staat hij voor, wat wil hij uitdragen, wie is zijn publiek etc.


Alleen als ik veel vragen stel kan ik een goed beeld krijgen van de onderneming. Samen met de ondernemer bepalen we dan wat er geplaatst moet worden. Wat de boodschap moet zijn.


Tone of voice

Als dat helder is kan ik aan de slag om content te schrijven. Uiteraard vraagt dat in eerste instantie nog wel intensief contact met de ondernemer om te controleren of the tone of voice, de inhoud e.d. overeen komt met de wens van de klant. Foto's heeft de klant of krijg ik natuurlijk wel doorgestuurd. Maar ook dat kunnen we simpel houden via whatsapp met een korte beschrijving erbij. Daarmee kan ik weer aan de slag.


Maar als je na verloop van tijd een vertrouwen hebt opgebouwd, heb je maar wekelijks meer contact met elkaar en niet meer dagelijks.

Dan pas kan de ondernemer die wil uitbesteden dit met een gerust hart doen.


Antwoord

Om de vraag van de ondernemer te beantwoorden: Nee je hoeft niet alles zelf te doen, maar het is jouw onderneming. Jij staat daar voor en wat je communiceert moet wel van jou zijn. Betrokkenheid erbij is heel leuk, maar je hoeft niet elke week onderwerpen en teksten aan te leveren wat ik dan op social media zet. Ik ontzorg je op dat gebied. Je social media ziet er mooi uit, ik zorg dat de laatst trends en veranderingen op facebook toegepast worden. Maar contact met elkaar blijft nodig. Tenslotte spreek je je medewerkers tot ook met een bepaalde regelmaat?27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page