top of page

Opvallen

Opvallen in de mailbox van je klanten. Zodat ze jouw mail als eerste openen en lezen.

Dat je direct de volle aandacht krijgt. Dat is natuurlijk de wens van elk bedrijf als het gaat om versturen van nieuwsbrieven en mailings. Wie wil dat nu niet? Dat er een pop-up op hun telefoon komt, waardoor ze direct afgeleid zijn van hun werk om JOUW mail te openen. Zou dat niet mooi zijn?


Het is zeker mogelijk, maar ik merk dat veel ondernemers het best lastig vinden. Ze eigenlijk een drempel over moeten voordat ze dit gaan doen. Eigenlijk zijn we als ondernemer te braaf. Te voorzichting. Je wilt je klant niet storen, maar je wil ook niet onzichtbaar blijven bij je klant of potentiele klant.


Ik heb zelf ondernemers gehad die mij vroegen: 1 keer per half jaar een nieuwsbrief versturen is toch wel genoeg? Stel je voor dat ze me zat worden?


Even een korte rekensom.

Mensen, ondernemers etc. hebben gemiddeld 7 keer nodig om iets te zien, voordat ze er actie op gaan ondernemen. Dat betekent dat ze 7 keer iets van jou voorbij moeten zien komen, alvorens ze denken, “he, is dat een oplossing voor mij?” en daar actie op ondernemen.

Als jij 1 keer per half jaar een nieuwsbrief verstuurd, gaat jouw potentiele klant pas na 3,5 jaar actie ondernemen op jouw nieuwsbrief of mailing. Ik weet niet hoe het met jou is, maar als ik 3,5 jaar moet wachten op klanten, dan ben ik failliet.

Overigens geldt dit zeker ook in combinatie met o.a. social media. Het gaat er om dat ze iets van je zien, waardoor jij weer op het netvlies van je klant komt.


Ok, dus als je elke maand een nieuwsbrief verstuurd, dan duurt het 7 maanden voor ze actie ondernemen en als je elke dag een mailing verstuurd is het na 7 dagen.

Tja, het is net wat je wil en uiteraard zijn er tussenwegen.


Te braaf

Maar ondernemers zijn te braaf daarin of misschien wel te voorzichting. Je hebt ook echt wat te vertellen en dat mag de wereld in. Jij bent voor jouw ideale klant de oplossing voor zijn of haar probleem. Ook al weten ze dat zelf niet.


En dan nog staan ondernemers voor een drempel als ze willen starten met schrijven. Een blanco Word document. Een knipperende cursor. En verder niets.

Om je daarbij een duwtje in de goede richting te geven, organiseer ik op 2 februari een online bijeenkomst waarin je ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Je krijgt zelfs van tevoren opdrachten om je voor te bereiden. Om op die middag ook daadwerkelijk je drempel over te gaan en een nieuwsbrief of mail te schrijven zodat jij kunt opvallen in de mailbox van je klant.Wil je meer weten of zelf inschrijven? Klik op de link hieronder:3 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page