top of page

Stories Plannen

Tot op heden is het plannen van Stories voor Instagram en Facebook niet mogelijk, toch niet op een gratis manier. Er zijn wel programma's die in de betaalde versie die mogelijkheid bieden. Daar komt nu verandering in.


Vorige week kondigde Facebook aan dat in Business Suite de mogelijkheid komt om Stories te gaan plannen voor zowel je Facebook pagina als je Instagram pagina. Business Suite is een aparte app van Facebook waar je o.a. ook advertenties kunt ingeven, instellingen kunt veranderen, berichten kunt plannen etc.


Daar komt dus binnenkort de mogelijkheid bij om Stories te plannen. Dat is heel handig omdat tot op heden je Stories spontaan moest plaatsen. Dus direct plaatsen. Je kon de Stories niet plannen. Dat betekende op z'n minst dat je een reminder in je agenda moest zetten om elke dag je Stories te plaatsen. Best onhandig in je dagelijkse werk.


Voor degenen die dat niet deden, moesten ze spontaan bedenken dat er nog Stories geplaatst moeten worden om er 3 dagen later achter te komen dat ze het totaal vergeten waren.

Stories zijn belangrijk om te gebruiken in je communicatie om het bereik van je pagina te verbeteren. Facebook ontwikkeld niet voor niets nieuwe dingen en ze willen graag dat je ze gebruikt. Er is overigens niets van bekend, welke mate van invloed het heeft op je pagina. Bij mijn klanten zie ik een belangrijk verschil in bereik als Stories wel gebruikt worden en wanneer ze niet gebruikt worden.


Met de eerstvolgende update van Business Suite zal de functie te vinden zijn.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page