top of page

𝙀𝙚𝙣 𝙙𝙞𝙠𝙠𝙚 9 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙀𝙜𝙡𝙞𝙕𝙚𝙣

Ik sta voor de grote statige kerkdeur van de St. Eligiuskerk in Hoofdplaat. Aan veel dingen is te zien dat dit gebouw er al even staat. Ik druk op de moderne videodeurbel.

Ik hoor Veronique lopen als ze naar de deur loopt. Het klinkt als een kerk. Maar dan gaat de deur open en wordt mijn oog getrokken door de stemmige kleuren, het feit dat er geen rijen met stoelen meer in staan, maar dat er een mooie muur is. Ik leer later dat daar de kamers achter zitten. Rechts zie ik nog wel een biechtstoel van de oude katholieke kerk, maar zie ook mooie meubels die een heerlijke zitgelegenheid bieden, prachtig invallend licht door de ramen en een mooi klein keukentje.


Behalve de ramen, de gewelven en de grote tegels in de vloer doet me maar weinig meer denken aan een kerk. Aan het einde van de gang gaan we een deur door, wat zelfs het huis van Veronique en Ignaas blijkt te zijn. Het echtpaar is vanuit West Vlaanderen naar Den Haag verhuisd waar ze ongeveer 20 jaar gewoond hebben. “Tijdens de Coronatijd beseften we dat het anders moest” vertelt Veronique. Ze zijn op zoek gegaan naar een plek waar ze hun liefde voor hospitality, yoga, design en historisch erfgoed konden combineren. Dat vonden ze in de katholieke kerk in Hoofdplaat.

Ze zijn aan het verbouwen geslagen en de bedoeling was dat ze in 2021 open zouden gaan. Door de lockdowns ging dat niet, dus het is halverwege 2021 geworden.


“Tijdens de verbouwing hadden we al een website aangemaakt. We hebben vanuit Den Haag ervaring met Airbnb, maar dat matchte niet met onze manier van werken. We hebben ons wel aangemeld bij Booking.com. Binnenkort staan we ook op erfgoedlogies. Booking.com is het meest gekende medium als je op zoek bent naar een hotel. We stonden erop en het was meteen een schot in de roos. Binnen de kortst mogelijke tijd zaten we vol. We sturen wel heel veel op reviews bij onze gasten. Voor Booking.com en voor onze eigen website.

Op je eigen website kun je het nog wat sturen, op booking.com niet. We zijn dan ook heel blij met onze dikke 9. Dat helpt zeer zeker.”


De klanten die zij ontvangen zijn vaak fietsers die de omgeving willen verkennen of gastronische arrangementen willen gebruiken. Ze vervoeren de gasten van en naar de Kromme Watergang. De gasten die zij ontvangen komen veelal uit Nederland en België, maar ook uit Duitsland.


“Social media gebruiken wij maar beperkt. Voor ons gevoel volgt de lokale bevolking ons en niet onze gasten” verteld Veronique.

Elke kamer in het hotel is weer anders. Alle 4 de kamers hebben een klein zitje in de tuin en kunnen ze van daaruit ook de grote tuin bereiken. In de zomer kun je er minimaal 2 nachten verblijven, maar van half november tot half februari gaan ze dicht.


Het hotel is daarnaast ook te huur voor familie of kleine groep overnachtingen. Daarnaast organiseren zij ook een aantal keren per jaar kleinschalige retreats. Veronique is zelf yoga instructeur, maar ze maakt ook graag gebruik van andere instructeurs en aanverwante mogelijkheden zoals massages.


“Onze toekomstplannen zijn om de pastorie die voor de kerk staat, te gaan verbouwen. Daarin komt nog een grote kamer en een gelegenheid om vergaderingen of bijeenkomsten te doen. Daarnaast gaan we bekijken hoe we de retreats verder vorm gaan geven. Misschien met iets meer leiderschapstrainingen erin. Ook gaan we ons meer toeleggen op kleine groepjes waar we maatwerk aan kunnen leveren.”


Na het zien van het boetiekhotel, ben ik er van overtuigd dat ook dit gaat lukken voor hen! Ondanks dat ik er niet ver vandaan woon, zou ik er zelf graag ook eens verblijven! ;-)




Gegevens:

EgliZen

Veronique en Ignaas

www.eglizen.nl

info@eglizen.nl

Facebook: EgliZen

Instagram: EgliZen



Disclaimer:

Met deze interviews wil ik je een beeld geven hoe anderen het gedaan hebben om jou te inspireren! Haal jouw tips eruit en groei verder met je bedrijf. Heb je extra hulp nodig of gewoon informatie, neem contact met mij op. Je mag de persoon in dit interview gewoon benaderen voor het product of de dienst die ze verkopen. Het is niet de bedoeling dat je de hoofdpersoon in het verhaal benaderd voor extra informatie over de inhoud van dit interview.



1 weergave0 opmerkingen
bottom of page