top of page

“𝙹𝚒𝚓 𝚠𝚎𝚎𝚝 𝚟𝚊𝚗 𝚗𝚒𝚎𝚝𝚜 𝚒𝚎𝚝𝚜 𝚝𝚎 𝚖𝚊𝚔𝚎𝚗”

Deze uitspraak kreeg ik ooit van een klant. Misschien vind je het geen compliment, maar dat is het wel. Het bedrijf in kwestie is een “simpel” technisch bedrijf, die in hun beleving niet veel anders was dan een concullega. Dat was hun beleving. Uiteindelijk hadden ze er ooit voor gekozen om in hun technische dienstverlening een niche te kiezen, zodat ze door hun doelgroep gevonden werden. De klussen die echt niet bij hun doelgroep of bedrijf passen, spelen ze door aan hun concullega’s.


Op zich lijkt het niets bijzonders. Gewoon een bedrijf in een branche met genoeg collega’s in de regio die ook wel als concurrenten beschouwd kunnen worden. Maar in de beleving van mijn klant, leverden ze gewoon een dienstverlening als een ander. Ze wilden echter wel meegaan in de tijd en zichtbaar zijn op social media, maar hoe dan? Nogmaals, ze waren toch niet bijzonder?


In een gesprek met het bedrijf gaf ik ideeën aan en ze besloten het met mij uit te proberen. Ze konden zich nog steeds niet voorstellen wat er dan geplaatst zou moeten worden op social media, maar dat lieten ze graag aan mij over.


Mijn voordeel in dit geheel was, dat de technische sector in veel gevallen niet zo heel goed zichtbaar is op social media. Als je dus als technisch bedrijf iets plaatst, val je dus sneller op.

Ik ben aan de slag gegaan en heb van allerlei foto’s gemaakt binnen het bedrijf. Ik ben geen topfotograaf, maar niemand verwacht ook die kwaliteit. Door een bijzondere i.p.v. een gewone invalshoek te kiezen, viel het bedrijf op. Dat kregen ze terug van hun directe omgeving.


In een vervolg gesprek kreeg ik de opmerking “Jij weet van niets iets te maken”. Voor mij een compliment omdat zij toen niet goed wisten wat ze moesten plaatsen op social media. Inmiddels zijn ze wat meer geïnspireerd geraakt en krijg ik af en toe wat foto’s doorgestuurd. Gewone huis-tuin-en-keuken foto’s maar meestal combineer ik het met een bijzondere titel en dito verhaal om het op te laten vallen.


Deze week kwam er een opmerking van een andere klant bij. Deze was in gesprek met een iemand die zijn social media had gezien. “Doe jij dat nu allemaal zelf?” vroeg deze persoon aan mijn klant. Mijn klant gaf direct mijn naam. “Ze heeft er ook echt verstand van” antwoordde de gesprekspartner van mijn klant. Mijn gegevens heeft deze gesprekspartner in bezit en wie weet komt het tot een gesprek.


Nu wil ik wel duidelijk maken dat ik geen technische achtergrond heb, maar dat ik de techniek wel een hele interessante sector vind. Ik heb genoeg techniek gezien in mijn leven en weet er wel wat van. Maar laat mij geen motor uit elkaar halen, want dan hou je onderdelen over. Waar het in mijn werk omgaat is dat ik snap hoe het werkt en dat vertaal naar teksten die bijna iedereen snapt. Met mijn hoge sensitiviteit ben ik daartoe in staat om die vertaalslag te maken. Als een soort van kompas in het social media- en e-mailmarketing oerwoud. ;-)


Weet jij nog steeds niet goed met welke onderwerpen je je social media moet vullen? Maak in 2023 een nieuwe start en vraag hulp. Ik ga graag met je in gesprek om te zien of wij een match zijn.




10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page