top of page

Instagram verbergt aantal likes

In de afgelopen maanden is Instagram aan het testen geweest in een aantal landen met het verbergen van het aantal likes per post. Deze week ontstond er wat ophef over omdat Insta dit nu ook doorvoert in de USA.


Wat houdt het verbergen van likes in?

Instagram verbergt de likes van een post voor de kijker. Dit doen ze om de sociale druk die er is bij, voornamelijk de jongere generatie, te verlagen. Jongeren voelen zich vaak verplicht om ook te like als je vriendje of vriendinnetje dat doet. Natuurlijk is het leuk als jouw post natuurlijk veel likers heeft, maar heeft dat ook echt waarde voor jouw bedrijf? Gezien alle discussies rondom sociale druk en social media is dit uiteraard een goed ding. Zo verklaard in ieder geval Adam Mosseri, CEO van Instagram.Hoe ziet het er dan uit?

Het gaat er zo uit komen te zien zoals op de foto hierboven


Wat houdt dat voor jouw bedrijf in?

Voor het zien wie jouw bericht liken? Niets. Helemaal niets. Uiteraard blijft de plaatser van het bericht zien wie zijn posts liked en wie dat dat zijn.

Voor het bereik van jouw berichten? Het zou een gevolg kunnen hebben in het bereik van jouw berichten omlaag gaat. Dat is lastig en vervelend, maar aan de andere kant, er wordt nu wel gevraagd aan mensen om ook echt naar jouw post te kijken en het pas te liken als ze het ook echt leuk vinden. En tenslotte heb je meer aan echt betrokken likes dan aan sociale likers.


Wanneer gaat dit in Nederland in?

Dat is nog niet aangekondigd. Instagram heeft getest in een aantal landen (Nieuw-Zeeland, Italië, etc) en nu is daar ook de USA aan toegevoegd. Veranderingen rolt Instagram altijd in fases uit. Eerst het ene land, dan het volgende. Dat heeft natuurlijk ook te maken met capaciteit en testen of het goed gaat.


Wat kan ik doen om meer bereik op Instagram te krijgen?

Gebruik jij Instagram en wil jij een groter bereik of meer interactie op Instagram? Op dit moment staan er geen trainingen op de planning. Pas in 2020 weer. Wil je toch nu weten wat jij met jouw bedrijf kan bereiken op Instagram? Boek een privé training van 2,5 uur. Dan gaan we exclusief in op de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page