top of page

Mijn valkuil... ook die van jou?


Als VA ben je de assistent van een ondernemer of zzper op jouw vakgebied. Het maakt niet uit of dat marketing, communicatie, personeelszaken of administratie taken zijn. Maar ook als jij als ondernemer een dienst levert, loop je tegen dezelfde valkuil aan. Tenslotte worden jouw rekeningen en jouw salaris betaald door jouw opdrachtgevers. En daar steek je al je tijd in. Je wilt gewoon brood op de plank.


En dat is precies de valkuil. Je besteed zoveel aandacht aan je opdrachten dat je niet meer AAN je bedrijf maar IN je bedrijf werkt. Eigenlijk ben je inmiddels gewoon in dienst van je bedrijf terwijl je toch ondernemer was geworden om jouw dromen waar te maken? Een bepaalde vrijheid te hebben? Die dingen te doen die je ECHT leuk vindt? 


Ook ik ben daar recentelijk achter gekomen. Ik besteedde heel veel tijd aan de social media kanalen van mijn opdrachtgevers en daarna bleef er geen tijd over voor mijn bedrijf. Want daarna ben je moe. Wil je tijd voor jezelf. Met als gevolg dat ik ook niet zichtbaar was op social media en mijn website voor mijn gevoel niet in orde was. En daardoor druppelden de opdrachtgevers zo af en toe binnen. Maar ik heb natuurlijk liever dat het een grote stroom is! :)


Ook ik heb serieus naar mijn bedrijf en ambitie gekeken en besloten dat het tijd was voor ACTIE! Ook ik heb iemand in de arm genomen om mijn website op orde te krijgen en de volgende stap is om mijn social media berichten uit te besteden. Dat vind ik best eng, maar wat een goed gevoel geeft dat! Er gebeurd iets, ik maak stappen, ik ga vooruit! 


Daarbij is het ook nog eens zo dat jezelf laten zien en promoten best lastig is. Ik heb wel ambitie om te groeien, heb een visie over bepaalde onderwerpen, maar op de voorgrond treden vind ik lastig. 


Als jij dat ook vind, overweeg eens een virtual assistant in te schakelen. Dat geeft jou de mogelijkheid om je opdrachten te doen, een dienst te verlenen en je klanten blij te maken met wat jij zo goed kan. Je krijgt weer vrijheid terug en je ervaart minder stress. Win win toch?

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page