top of page

Opvallen in drukke tijden

Rond kerst heb je vast weer een heleboel mails gekregen van bedrijven. Met hun kerstwensen voor jou. Mag ik vragen aan je: hoeveel heb je er echt gelezen? Eerlijk?


Ik kan niet zeggen hoeveel ik er gekregen heb, want ik ben gestopt met tellen. Ze zaten in mijn privé mailbox, zakelijke mailbox en sommige zelfs in mijn spambox.

En heel eerlijk; ik heb er slechts 1 geopend en gelezen. Ik heb niet de moeite genomen om de rest te lezen. Sorry voor de bedrijven die ontzettend hun best gedaan hebben om mijn aandacht te krijgen.


Zelf heb ik ervoor gekozen geen kerstwens te sturen. Uit mijn ervaring weet ik dat ik dan ontzettend op moet vallen wil ik er met kop en schouders boven uit steken. Momenteel voel ik me zo niet. Ik heb een ontzettend lastig half jaar achter de rug in mijn privéleven. Ik had niet zo veel zin om vrolijk te doen, te knallen. Tenslotte is het een keuze die je maakt of je zo’n mail WEL of NIET verstuurd naar je klanten.


Zoals gezegd: 1 mail heb ik wel geopend. Dat was omdat ik niet in de gaten had, dat het een “beste-kerstwensen-mail” ging. In de betreft regel stond: “Hendrine, zo blij zijn wij met jou”. De afzender was mijn bank, KNAB. Ik opende de mail en las daarin een gepersonaliseerde tekst dat ze ontzettend blij met mij zijn en dat ze me willen bedanken. Natuurlijk is dat mail technisch niet zo moeilijk om dat persoonlijk te maken. Of toch in ieder geval mijn naam in te voegen.


Onder de tekst stond een knop met “Bekijk jouw video”. Daaronder een video met veel glitter. En daaronder de tekst waarin mij fijne feestdagen gewenst werd.

Maar uiteindelijk was de video, het leukste, meest aansprekende van de hele mail. In de video werd ik bedankt als klant met cheerleaders, clowns, zangers, taart etc. En met regelmaat zag ik mijn naam in beeld komen. De klap op de vuurpijl was of KNAB mijn naam mocht gebruiken in een landelijke campagne om mij te bedanken. Mijn naam komt dus ergens in Nederland op een billboard te staan.


Ik kon natuurlijk kiezen of ik dat wilde of niet. Ik heb ervoor gekozen dat ze dat mochten. Dus wie op 11 en 12 januari ergens mijn naam in Nederland in de KNAB reclame ziet staan, laat het me weten!


Wat KNAB heel goed doet is dat ze me het gevoel hebben gegeven dat ik welkom ben, dat ze het fijn vinden om mij als klant te hebben. Dat doet me goed. Voor een internetbank proberen ze een fijne band met hun klanten op te bouwen. En dat in een wereld waarbij persoonlijk klantcontact bij een bank steeds verder naar de achtergrond verdwijnt, of ze nu nog vestigingen in dorpen en steden hebben of een volledige internetbank zijn.


Het draait er

om je klanten een goed gevoel te geven, ze het gevoel te geven dat je ze waardeert. Dat hoeft niet per se met cadeautjes of korting. Dat kan dus ook met een ingenieus idee wat opvalt. Zonder massa’s geld uit te geven. Bij mij is deze zeker opgevallen en ik voel me enorm gewaardeerd. Als klein bedrijf kun je dus ook gewoon opvallen. Wees creatief. Wees origineel. Durf.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page