top of page

Social media & jouw vacatures

De lente is begonnen en je voelt dat de zomer er weer aankomt. Ook al zit je nu op het terras met een winterjas nog aan, je merkt aan alles dat alles en iedereen zich aan het voorbereiden is op de zomer. Zowel de natuur, als de mens en de ondernemers.


Er zijn flink wat ondernemers die in hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van ‘het’ seizoen. En daarmee bedoel ik niet alleen de zomer. Veel seizoensbedrijven zitten enorm verlegen om (tijdelijk) personeel. De een lukt het wel om zijn bezetting rond te krijgen, de ander minder.  Sommige bedrijven zetten met succes social media in om nieuw personeel te werven. Anderen lukt het totaal niet via die weg. 


Ik geef je een paar tips:

1. Bepaal je doelgroep. M.a.w. bepaal wie je zoekt. Zoek je senioren of jeugd van 16 jaar? Wat zoeken zij? Waar willen zij werken? Op basis van het profiel van de kandidaten kun je het geschikte social media platform kiezen waar je gaat werven. Maak een keuze. Ga niet met hagel schieten via Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram etc. 


2. Bepaal wat voor soort bedrijf jij bent. Deze stap is onlosmakelijk verbonden met stap 1. Bepaal je uitstraling, waar jij bijzonder in bent. Waarom iemand bij jou zou willen werken?Je uitstraling naar buiten toe, ook en vooral op social media, is enorm van belang voor je potentiële kandidaten. Zeker als het om tijdelijk, seizoens personeel gaat. Ik ga er van uit dat je een markt conform salaris biedt en dat dus geen onderscheidend punt is. Daarbij moet je je afvragen of je een hoger salaris wil bieden waardoor je alleen financieel gedreven personeel wil. Mensen die snel willen cashen dus.


3. Zorg dus dat de identiteit van jouw bedrijf helder is en ook naar buiten gebracht wordt via social media. Gebruik de mogelijkheden die social media tegenwoordig bieden. Afhankelijk van stap 1 en 2, zul je moeten bepalen hoe je communiceert: via live video’s, video’s, stories, tekst, beeld etc.


4. Wist je dat je op een Facebook pagina een vacature kunt toevoegen? Uiteraard kun je dat via LinkedIn ook. Blijf herhalen, maar maak er geen desperate overkill van. Dat je personeel zoekt is prima, maar zorg voor een goede mix tussen ‘gewone berichten’ en vacatures. Begin ook tijdig met het plaatsen van berichten. Bouw je content daaromheen op. 


Uit onderzoek is gebleken dat zoekend personeel social media gebruiken om meer informatie over een bedrijf op te zoeken, alvorens ze bepalen of ze ergens gaan solliciteren. Tegenwoordig is dit een veel groter percentage dan bijvoorbeeld tien jaar geleden. 


Het gebruik van social media in je bedrijf is niet meer weg te denken. Ook niet in je zoektocht naar (tijdelijk) personeel.


Wil je meer weten hoe je social media in kunt zetten voor jouw bedrijf en zoektocht naar personeel? Neem contact via msindependentva@gmail.com

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page