top of page

Stories vervangen binnenkort de social media updates

Dat is althans de verwachting van diverse kenners. De cijfers zijn best duidelijk:


  • Instagram Stories wordt gebruikt door meer dan 500 miljoen mensen elke dag (wereldwijd)

  • WhatsApp Status, de Stories versie van Whatsapp, wordt dagelijks gebruikt door 500 miljoen mensen

  • Mark Zuckerberg, CEO van het Facebook concern uitte in 2018 al dat Stories op koers lagen om de nieuwe feed te worden

  • De leeftijdscategorieën Millenials en Generatie Z, een kwart daarvan gebruiken Stories om merk en productinformatie op te zoeken.


De cijfers zijn er in ieder geval naar, dat Stories op termijn de newsfeed gaan vervangen. Tijd dus om ze voor jouw bedrijf in te gaan zetten.


Hoe zet je ze in?

Maar wat plaats je dan? Dat hangt natuurlijk af van je strategie hoe jij zichtbaar wil zijn. Het kan een mogelijkheid zijn om je medewerkers in het voetlicht te zetten, iets wat je in je newsfeed misschien niet wil. Maar jouw bedrijf mag wel een gezicht hebben.


Je dagdagelijkse dingen mogen ook voorbijkomen, hoe gewoon ze ook lijken. Het geeft de kijker een indruk hoe jij werkt, wat je doet en hoe je overkomt. Dat zorgt voor een gevoel bij jouw bedrijf. Of dat nu een goedgevoel is of niet. In het geval van het laatste: het zorgt ervoor dat het kaf zich van het koren scheidt. Je wil tenslotte niet iedereen als klant.


Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden, maar het moet bij jouw bedrijf passen. Wil je daar eens over sparren? Neem dan gewoon eens contact op.


Professionele Stories

Het begrip professioneel en professioneel is voor iedereen verschillend. Niet alles hoeft professioneel te zijn en mag gewoon spontaan zijn. Maar als je een aantal formats wil voorbereiden zijn er een paar leuke appjes beschikbaar waarmee je dat kunt doen. Ik geef een paar fotovoorbeelden daarvan hieronder. Ze zijn gedeeltelijk gratis. Bij de meeste heb je een beperkte hoeveelheid gratis sjablonen waarmee je kunt proberen. Bevalt het je, dan kun je altijd nog investeren in de complete database aan sjablonen.


Unfold



Storyluxe



StoryBoost


Mojo


StoryArt


Stories plannen

Het plannen van Stories kan in en programma, maar deze zijn veelal betaald. Daar moet je in willen investeren. Ben je daar nog niet aan toe?

Ga dan een keer per week zitten en bepaal wat je wil plaatsen in je Stories, al dan niet in combinatie met je newsfeed posts. Bereid het voor, zet het klaar op een computer of mobiel apparaat en zet een reminder in je agenda zodat je het niet vergeet.


Het kost niet veel tijd als je het gewend bent. En practice makes perfect. Dus begin er gewoon aan !

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page