top of page

𝙱𝚎𝚗 𝚒𝚔 𝚣𝚒𝚌𝚑𝚝𝚋𝚊𝚊𝚛?

De vraag hoe jij aan klanten komt, is rechtstreeks verbonden met het feit of je zichtbaar bent. Ben je niet zichtbaar dan weten je potentiële klanten ook niet dat je er bent. Uit het. marketing menu zul jij als ondernemer je keuzes moeten maken die passen bij je doelgroep, bij jou, bij je branche en bij je business. Maar deze vraag kan ik mezelf natuurlijk ook stellen.


Hoe kom ik aan klanten en ben ik dus zichtbaar. Als kompas in het oerwoud van social media en emailmarketing gebruik ik meerder middelen om zichtbaar te zijn. Uiteraard gebruik ik social media, emailmarketing, heb ik een website, maar ga ik ook veel naar netwerkbijeenkomsten.


Vorige week kreeg ik een appje van een van mijn netwerkcontacten. Hij was met iets nieuws in zijn bedrijf begonnen en wilde mij daarvan op de hoogte stellen. Ik was nieuwsgierig en we maakten een afspraak. Dit contact heb ik al langer en ik ga altijd met de intentie het gesprek in hoe we elkaar kunnen helpen. Ik stelde mijn vragen en in eerste instantie kreeg ik het idee dat hij aan mij wile vragen of ik een voorstel kon maken voor zijn social media. Wat later in het gesprek vertelde hij dat hij sinds kort iemand had ingehuurd om zijn website, social media en e-mailmarketing te beheren. Na het gesprek dat ik na over mijn “verwachting” en de uiteindelijke uitkomst. Blijkbaar was ik op het moment dat mijn contact een beslissing nam, niet on top of mind. Ben ik dan ook niet zichtbaar genoeg? Die vraag spookte mij door het hoofd. Ik plaats toch 5 berichten per week op Facebook, Instagram en LinkedIn. Mijn contact zit ook in mijn emaillijst. Ik spreek hem met een bepaalde regelmaat op netwerkbijeenkomsten hoewel ik hem al even niet gezien had.


Diezelfde dag nog kreeg ik van een klant een warme aanbeveling bij een andere ondernemer. Een dag later kreeg ik een appje van iemand die op zoek was naar iemand die haar social media kan doen. Ik herkende het nummer niet, maar het blijkt iemand te zijn die 3 maanden geleden in een facebook groep een oproep heeft gedaan. Onder dat bericht ben ik getagt en ik heb haar een berichtje gestuurd. We zijn op dit moment een afspraak aan het maken om eens kennis te maken.


Ben ik dus zichtbaar?

Als ik dat alleen na het eerste gesprek had beoordeeld, is het antwoord nee. Maar met wat er daarna gebeurde: zeker wel! Is iedereen mijn klant? Nee, natuurlijk niet. Er zal een reden voor zijn waarom mijn netwerkcontact in zee is gegaan met iemand anders. Zelfs daar kan op termijn nog iets positiefs uitkomen.


Als ik met regelmaat mijn gesprekken heb en ik daarvoor voorstellen mag maken, zal er altijd wel een klant worden bij mij. Ik werk op abonnementsbasis dus kan ik ook niet iedereen helpen. Zichtbaarheid zit dus vooral in het feit dat je een regelmatige stroom van aanvragen of kijkers hebt. Daaruit komen vanzelf wel klanten.



8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page