top of page

𝚆𝚊𝚊𝚛𝚘𝚖 𝚒𝚔 𝚃𝚘𝚗𝚢 𝚁𝚘𝚋𝚋𝚒𝚗𝚜 𝚎𝚟𝚎𝚗𝚝𝚜 𝚘𝚗𝚍𝚎𝚛𝚜𝚝𝚎𝚞𝚗?

 

In een vorige blog gaf ik aan dat één van mijn doelstellingen is om een viertal Tony Robbins events te ondersteunen als crew member. 2 events heb ik inmiddels afgerond, de 3e sta ik op de lijst en voor de 4e kan ik mij nog niet registreren omdat deze in december pas plaats vindt.

Maar waarom maak ik daar plaats voor in mijn agenda? Waarom doe ik dit zo graag?

 

Voorop gesteld: voor wie nog nooit een event van de Amerikaanse coach heeft gevolgd is het misschien lastig te begrijpen waarom ik dat doe. Allereerst heb ik het grootste gedeelte van de training al een keer zelf gevolgd als deelnemer. Daar haal je zoveel waarde uit, wat een enorme verandering te weeg brengt. Misschien wel een levensveranderend. Nog dagelijks heb ik hier profijt van.

 

Door één of meerdere events per jaar te ondersteunen als crewmember, mag ik wederom bij het evenement zijn. Daarbij help ik dan de deelnemers een zo prettig mogelijke ervaring te hebben van het evenement waar zij deelnemer zijn. Hoe leuk is het om een klein verschil te kunnen maken voor anderen. Alle kleine dingen worden uiteindelijk één groot, positief effect. En dat heeft weer impact op hun leven. Daar ben ik dan een klein onderdeel van geweest. Dat is toch een geweldige mogelijkheid?

 

Door zelf tot het uiterste te gaan om anderen te helpen, zorgt er bij mij weer voor dat ik ook weer nieuwe dingen leer, mezelf ontwikkel op een ander vlak en met meer kennis en inzichten naar huis ga, dan dat ik gekomen ben. Vooral op het gebied van inzichten, eigenschappen en vaardigheden.

 

Natuurlijk pik ik tijdens de evenementen weer het één en ander mee van de inhoud waardoor ik ook zelf weer nieuwe inzichten krijg. “Repetition is the mother of skill” is een gevleugelde uitspraak van Tony en gaat in alles op. Ook dit. De materie die hij onderwijst, is niet iets wat je eenmalig moet horen. Je moet het meerdere keren horen om jezelf continue te blijven “verbeteren”, te groeien.

 

Na het ondersteunen van zo’n event, ben ik aan de ene kant kapot. De online bijeenkomsten vinden plaats op Amerikaans tijdstip, wat betekent dat ik in het kleine Nederland mijn dag en nacht ritme moet omdraaien. Dat is rekening houden met jezelf en vooral goed op jezelf passen. Maar als het event eenmaal klaar is, staan mijn doelen weer extra op scherp. Is mijn focus weer lasersharp en weet ik waar ik heen wil. Ondanks wat slaapgebrek, stuiter ik de dagen erna weer door de dag heen. Met volle energie en met een vrachtwagen vol nieuwe inzichten waardoor ik een doel weer anders aan kan pakken.

 

Ik ben nooit klaar met leren.

In kennis.

In eigenschappen.

In vaardigheden.

Je kunt altijd en overal iets van leren.

En daar word je een beter mens van.



4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page